Mig & Min by

Udstilling for børn på Thisted Museum

Publiceret 10-04-2024

Udstillingen kan opleves fra d. 22. marts til medio november 2024.

Thisted Museum har allerede taget hul på fejringen af købstadsjubilæet med udstillingen Mig & Min By, der er målrettet børn og barnlige sjæle.

Gennem leg og læring formidler udstillingen, hvad en by egentlig er, og i særdeleshed hvad Thisted er.

Målet er at give børn mulighed for at lære om den kulturhistorie, de er en del af, og deres voksne må gerne være med.

På opdagelse med Skygningerne 

Udstillingen er bygget op omkring en fortælling om Skygningerne, der er et miniputfolk, som bor mellem os. De sover i en sardindåse, samler på ting og går på opdagelse i byens univers, uden at vi rigtigt lægger mærke til dem.  

Med Skygningerne kan man f.eks. besøge en pølsevogn og en butik, og man kan undersøge, hvad børn legede med i gamle dage, og hvad der ligger i jorden under vore fødder. Selv byens råger er kommet på museum. 

Børn som medskabere

Det er en gruppe 5- til 6-årige fra Espersens Børnehus, der har været med til at bidrage til udstillingen med refleksioner over, hvilke steder de synes er spændende i Thisted.  

De er involveret i udvælgelsen af genstandene, og de har ovenikøbet været på besøg hos borgmesteren, som også skal indvie udstillingen.

Praktisk info 

Alle er velkomne til at besøge MIG & MIN BY på Thisted Museum, og der tilbydes desuden særlige forløb for børnehaver og børnehaveklasser. 

Udstillingen, der er støttet af Nordea-fonden, er udviklet af Museum Vestsjælland og Vardemuseerne, og den har været vist på flere museer – og i flere byer – i landet. Nu er det så blevet Thisteds tur, og det passer perfekt med den store runde fødselsdag.  

Find flere informationer her: 

Museum Thy